Het was een geweldige dag

Foto's: KEEPERsport keepersdag fotoreportage
Video: KEEPERsport keepersdag videoreportage

Keepersdagen, je hebt ze door het hele land heen… Keepersdagen, wat maakt het nu tot een succes?Het eerste wat je nodig hebt zijn deelnemers, nee enthousiaste deelnemers. Zonder enige twijfel kunnen we zeggen: deelnemers waren er, meer eigenlijk dan we hadden gepland. Waren ze enthousiast? Ze waren SUPER enthousiast! Juist door al deze enthousiaste keepers en keepsters met aanwezige aanhang is de KEEPERsport keepersdag ook dit jaar weer 1 groot succes geworden. Dit in combinatie met de inzet van de V.V. Bergentheim, alle trainers/begeleiders, cheftrainer Mark Zegers en de aanwezige profkeepers was het een absolute TOPDAG!

Vroeg in de ochtend, 8:00 uur kwamen alle begeleiders/trainers samen op Sportpark Moscou. Onder het genot van een broodje en koffie/thee kregen de trainers uitleg en instructie van KEEPERsport voor de dag die te wachten stond. Alle trainers ontvingen namens KEEPERsport/Uhlsport een prachtige Uhlsport sweater en Uhlsport t-shirt zodat alle trainers herkenbaar waren. Uiteraard mochten alle trainers deze prachtige set na afloop mee naar huis nemen als dank voor de hulp.

Tussen 9:00-10:00 uur kwamen de eerste deelnemers binnen bij “Chef coordinatie” Bart Slagman. Nadat rond 10:00 uur alle 80 keepers zich hadden ingeschreven en welkom werden geheten door KEEPERsport werd de dag rond 10:30 gestart door cheftrainer Mark Zegers. Dit alles onder prachtige omstandigheden en een net gemaaid veld.

Het was een prachtig gezicht: alle 80 keepers in hetzelfde oranje keepershirt van Uhlsport, éénheid en uitstraling voerden de boventoon.

Het ochtendprogramma bestond uit warming-up oefeningen die steeds verder werden uitgebreid. Elke oefening werd voorgedaan door cheftrainer Mark Zegers met enkele keepers in de middencirkel en vervolgens werden ze met verve uitgevoerd in de eigen groepjes. Het plezier en enthousiasme was duidelijk zichtbaar deze ochtend.

Tussen de middag stond er een heerlijke lunch klaar voor alle deelnemers, mogelijk gemaakt door ATTENT Telman. Nadat alle keepers uitgegeten waren was er een korte pauze en de mogelijkheid om keepershandschoenen en/of keeperskleding te kopen in de KEEPERsport webshop.

Het middagprogramma begon rond 13:30 uur nog steeds onder een stralende zon in Bergentheim. Hoogtepunt voor vele keepers en keepsters was de aanwezigheid van onze profkeepers Nick Marsman (FC Twente), Hidde Jurjus (De Graafschap en Jong Oranje), Eric Verstappen (De Graafschap), Harm Zeinstra (Cambuur), Robbert te Loeke (Dordrecht) en Jurrian Jouvenaar (Ado den Haag jeugd en Oranje < 19). Deze toppers waren allemaal naar Bergentheim gekomen en waren al aanwezig vanaf 13:00 uur, TOP!

In de middag was er een circuitvorm uitgezet voor alle groepen met 8 diverse en verschillende oefeningen. Duiken, vallen, zweven, hoge ballen, voetenwerk; alles kwam hierin naar voren. Prachtig om te zien hoe de profkeepers zich mengden in het geheel, meededen met de oefeningen en de deelnemers voorzagen van bruikbare tips. Het enthousiasme en plezier bij alle deelnemers leek alleen maar toe te nemen. De tijd vloog, de motivatie steeg.

Na afloop van het circuit werd de dag op het veld afgesloten met een prachtige demonstratie met de profkeepers en ook werden de keepers/keepsters, die de hele dag zich al in het zweet hadden gewerkt ingezet. Onder luid applaus van de aanwezigen lieten onze deelnemers en de profkeepers zien over welke talenten ze beschikten.

De dag werd officieel afgesloten met een verloting in de kantine. Keepershandschoenen van Jasper Cillessen, Nick Marsman, Hidde Jurjus, wedstrijdshirts van Cambuur, Go Ahead en Jong Oranje werden o.a. verloot onder alle deelnemers.

Na het laatste dankwoordje van KEEPERsport vertrokken alle deelnemers moe en voldaan en in het bezit van een prachtig UHLSPORT keepershirt, Uhlsport bal en minihandschoen van KEEPERsport.

Samengevat: “het was een geweldige dag, op naar volgend jaar”!

 

Foto's: KEEPERsport keepersdag fotoreportage
Video: KEEPERsport keepersdag videoreportage