Professionele keeper in een interview over keepershandschoenen

Met Samuel Sahin-Radlinger kom je alles te weten wat je altijd al wilde weten over keepershandschoenen. De professionele keeper van de Oostenrijkse Bundesliga-club SV Ried kwam bij ons langs en beantwoordde enkele vragen over zijn keepershandschoenen. Samuel Radlinger is een van de meer dan 100 keepers wereldwijd die lid zijn van onze Circle of Pro. Dit betekent dat hij ons helpt onze producten te verbeteren door middel van constante uitwisseling en testen.

Bekijk de video hieronder voor de diepgaande antwoorden van de pro.

 

 

Welk ritueel hebben keepers met keepershandschoenen?

Samuel vertelde ons zijn kleine ritueel met nieuwe keepershandschoenen. Voor een wedstrijd worden zijn keepershandschoenen minimaal twee keer gebruikt in de keeperstraining. In deze trainingen "warmt" hij zijn keepershandschoenen op voor het spel. Een ander ritueel van de prof is dat zijn wedstrijdhandschoenen na elk tegendoelpunt worden gedegradeerd tot trainingshandschoenen. Dus hij neemt een paar keepershandschoenen mee voor het spel totdat hij een doelpunt toegeeft.

Hoe onderhoud ik mijn keepershandschoenen?

Als de professional tevreden is met Keepershandschoenen, hecht hij bijzonder belang aan een goede verzorging: "Na elke training neem ik mijn handschoenen onder de douche en was ze daar voorzichtig af. De Glove Cleaner wordt ook gebruikt voor zwaardere vervuilingen. Druk vervolgens op I trek ze er stevig uit en hang ze op om te drogen." KEEPERsport tip: De KEEPERsport Glove-dry Buddy is de perfecte tool om je keepershandschoenen goed te drogen.

 

 

Keepershandschoenen met of zonder lus?

Op de vraag of Samuel Radlinger de voorkeur geeft aan keepershandschoenen met of zonder lus, is de pro zeker: "Met lus natuurlijk! Een goede polsondersteuning vind ik heel belangrijk. Keepershandschoenen zonder lus voelen een beetje als tuinhandschoenen. ;) "

Wat vind je van het design van de Varan7 keepershandschoenen?

De vakman is enthousiast over het design van de Varan7! De combinatie van zwart, wit en geel overtuigde hem. Het keepershandschoenmodel van de pro is de KEEPERsport Varan7 Champ NC Gamechanger

Dit handschoenmodel is ook verkrijgbaar in andere kleuren:

>> KEEPERsport Varan7 Champ NC Aqua in blauw
>> KEEPERsport Varan7 Champ NC in het wit
Er zijn veel andere versies van de Varan7. Tussen de vele verschillende pasvormen en prijsklassen vindt u zeker het juiste model voor u!
<< Lees hier meer over alle modellen >>

Waarom speel je met KEEPERsport keepershandschoenen?

In een notendop: "It's all in the mix! Aan de ene kant zijn de ongelooflijk goede grip en aan de andere kant de lange levensduur van de keepershandschoenen voor mij het belangrijkste."

Wat is het verschil tussen trainings- en wedstrijdhandschoenen?

Als trainingshandschoen gebruikt Samuel iets goedkopere modellen. Deze hebben minder grip en je verbetert je vangtechniek met de vele schoten op doel in de training.
<<Naar de trainingshandschoen van de professional>>

In het spel vertrouwt hij op de maximale grip van de Varan7 Champ NC Gamechanger, die dankzij zijn ongelooflijke grip zelfs kleine onzekerheden wegneemt.
<<Naar de wedstrijdhandschoen van de professional>>

Prof keepershandschoenen in één oogopslag