Welke foam is geschikt voor mij?

Voor veel amateur- en professionele keepers is het zelfklevende foam het belangrijkste detail van een keepershandschoen. Het maakt niet uit met welke functies het is uitgerust, aan het eind van de dag is de grip bepalend. Daarom gebruiken we bij KEEPERsport alleen beproefde en geteste tophandschoenen voor al onze Varan7 keepershandschoenen.

Hoe is een handschoencoating opgebouwd?
Een zelfklevend latex bestaat uit een foamlaag, die verantwoordelijk is voor de demping, en een latexlaag, die je het gevoel van grip tussen bal en handschoen geeft. Er zijn verschillende variaties van hoe deze structuur op de handschoen wordt gebruikt. Om een ​​optimale grip te garanderen adviseren wij een latexvolume van minimaal 3,5 millimeter.

De demping - belangrijker dan grip?
Hoe dikker de foamlaag, hoe hoger de bescherming tegen scherpe schoten. Aan de andere kant zorgt een dunnere laag voor meer flexibiliteit en dus een betere balcontrole. Omdat onze bekledingen tot stand komen in nauwe samenwerking met professionele keepers, gebruiken we dempende lagen die op het hoogste niveau zijn getest en bevestigd.

Vind de perfecte grip
In principe kunt u het zich herinneren: hoe zachter het latex, hoe beter de grip. Hoe beter de grip, hoe korter de levensduur van de basis. Klinkt ingewikkeld? Maar het is niet! Omdat elk contact met een vreemd lichaam (bal, vinger, klittenband, koord, enz.) leidt tot slijtage aan de latex. Natuurlijk is de slijtage groter als je handschoen een zachter mengsel van plastic deeltjes en een waterachtige vloeistof heeft. In ruil daarvoor gaat je handschoen langer mee met een hardere latexlaag. Ons productontwikkelingsteam vergelijkt dit proces graag met het remmen van een auto: tussen de band en het wegdek is er wrijving en slijtage.

Vind alle type foam in onze Varan7-modellen in de lijst en gebruik onze aanbevelingen om te beslissen welk type foam het beste voor u is!

Bij het ontwikkelen van de 4 mm Super Glue hebben we twee doelen nagestreefd:

1. De ideale grip om te trainen
2. De juiste balans vinden tussen grip en duurzaamheid van de handschoen

De beste grip in alle weersomstandigheden - dat belooft het hoogwaardige professionele foam dat in onze Varan7 Hero NC Blackout is verwerkt. De extra ingebouwde grip-elementen op de handpalm bieden de perfecte balans tussen grip en duurzaamheid. Je wordt meteen verliefd op deze handschoen - gegarandeerd!

Een kleine tip voor droge omstandigheden:
Houd de handpalm altijd licht vochtig. Zo krijg je optimale grip.

In intensieve tests met veel amateur- en professionele keepers hebben we een gloednieuw zelfklevende foam ontwikkeld. Het resultaat van de 4 mm Supreme Claw is een extreem plakkerig professioneel foam. Je wordt meteen verliefd op deze handschoen - gegarandeerd!
De 4 mm Supreme Claw biedt direct OUT OF THE Box de beste grip. In intensieve tests en met behulpzame feedback van vele professionele keepers en amateurs, hebben we een gloednieuw zelfklevende latex ontwikkeld voor de Varan7 Champ NC Whiteout. Elke keeper zal genieten van het geluid van de gloednieuwe Supreme Claw.

Met de 4mm Super White Claw profiteer je van uitstekende grip in alle weersomstandigheden. De deeltjesmix van deze latex is extreem zacht en biedt daardoor de beste grip. Veel getuigenissen van professionals en amateurs spreken ook van een verrassend lange levensduur voor dit vrij zachte, maar toch dikke premium zelfklevende foam.

De 4mm White Claw is een zeer slijtvast zelfklevende foam, vooral in droge omstandigheden. Desalniettemin laten de ervaringsrapporten van onze community zien dat de 4 mm White Claw ook indruk maakt met zijn geweldige grip in vochtige en natte omstandigheden.

Net als de 4 mm White Claw, is de 4 mm Black Claw speciaal ontworpen voor droge omstandigheden en een uitstekende keuze voor intensieve trainingssessies of competitieve wedstrijden. Veel professionele keepers vertrouwen al jaren op de hoogwaardige 4 mm Black Claw. De lange levensduur en de goede grip geven je tegelijkertijd de veiligheid die je nodig hebt op het veld.

Het professionele speciale zelfklevende foam biedt een onovertroffen grip, zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden. Of het nu regen, motregen of sneeuw is - u kunt vertrouwen op de 4 mm Aqua Claw! Vanwege de onvergelijkbare grip gebruiken veel keepers het Aqua zelfs bij droge weersomstandigheden. Maar wees voorzichtig: ondanks zijn buitengewone robuustheid is het niet geschikt voor kunstgras in droge omstandigheden.

Een kleine tip voor droge omstandigheden:
Houd de handpalm altijd licht vochtig. Zo krijg je optimale grip.

De 4 mm Claw - een verrassend hoogwaardig zelfklevende foam dat zelfs bij ongunstige weersomstandigheden "zijn mannetje staat". Een ander voordeel is de buitengewone robuustheid, die een verbazingwekkende levensduur garandeert.

De 3 mm Resist Claw biedt de perfecte balans tussen goede grip en duurzaamheid. Het grote voordeel van dit zelfklevende foam is de buitengewone robuustheid, die een verbazingwekkende levensduur garandeert, zelfs op hardcourt, kunstgras en in de zalen. Deze bekleding is dan ook bijzonder geschikt voor deze ondergronden. Een ideaal samenspel tussen grip en levensduur.

De 3 mm Claw is speciaal ontworpen voor intensieve trainingssessies. De sterke punten liggen vooral in de prijs-kwaliteitverhouding en de lange levensduur. Speciaal voor kinderen biedt dit zelfklevende foam een ​​ideaal alternatief voor zeer kostenintensieve modellen. Door de goede, maar niet uitstekende gripcondities, moeten keepers zich nog meer concentreren op de vangtechniek, vooral in de trainingseenheden en schiettrainingen, en zullen ze hiervan profiteren in games met uitstekende grip.