Welke pasvorm kiest u?

We leggen je de verschillende pasvormen uit aan de hand van onze KEEPERsport topmodellen:
Kent u alle verschillende keepershandschoenen? Naast de klassieke pasvormen zoals Regular cut, Negative Cut en Rollfinger, zijn er ook verschillende variaties op de steeds populairder wordende hybride pasvormen. We laten je de verschillende pasvormen zien met onze KEEPERsport keepershandschoenen!

#1 De meest gekozen pasvorm - Negative Cut (NC)

De negative cut is nog steeds de eerste keuze voor de meeste professionele keepers in Centraal-Europa. Dankzij de zachte spie van textiel of latex biedt de snit een bijzonder nauw contact met de bal en voorkomt tegelijkertijd het vervelende wegglijden van de vingertoppen. Hierdoor heb je een geweldig draag- en gripgevoel.

Insider: De handschoen wordt tijdens het productieproces binnenstebuiten gekeerd, zodat de naad op het eindproduct aan de buitenkant niet zichtbaar is en niet als vervelend wordt ervaren.

Innennaht

#2 De klassieke pasvorm- Regular Cut (RC)

De buitennaadhandschoenen zijn de klassieker onder de gesneden varianten. Zowel mesh- als latexlagen, die aan de buitenkant van de handschoen zijn genaaid, beloven een losse pasvorm. De voordelen liggen voor de hand: een groot vangoppervlak en luchtcirculatie tussen de vingers. Aan de andere kant bieden normale snitten geen strakke pasvorm, wat het balgevoel beïnvloedt.

Opmerking: aangezien de vraag de afgelopen jaren is afgenomen, zijn er momenteel geen Varan6- of Varan7-modellen met een buitennaaduitsnijding.

Außennahtschnitt

#3 De Rollfinger pasvorm - Gunn Cut (GC)

Zoals de naam "roll finger" al doet vermoeden, rolt de zelfklevende foam in deze snede om de vingers. Hierdoor bieden Gunn Cut-handschoenen niet alleen een "rond gripgevoel", maar ook geweldige demping. Misschien is dat de reden waarom deze variant zo populair is op de Britse eilanden

Gunn Cut

#4 De Hybrid Pasvorm - Hybrid Cut

De hybride pasvorm van onze topmodellen is meestal gemarkeerd met "Power". Het wordt gekenmerkt door de combinatie van binnennaad en rolvingers. De meest gebruikte handschoenmodellen worden hier gecombineerd: Textiel of latex zachte inzetstukken op de wijs- en middelvinger zorgen voor een optimale pasvorm zonder vervelende naden. Zowel op de wijsvinger (binnen) als op de pink (buiten) zijn functionele zelfklevende foam verwerkt, die in elke situatie de best mogelijke grip beloven.

Hybrid

Hoe zit het met andere merken keepershandschoenen?

Andere merken zoals adidas, NIKE of PUMA hebben natuurlijk ook andere pasvormen. Hun structuur lijkt erg op de KEEPERsport-snitten. Daarom vind je in de KEEPERsport-shop alle keepershandschoenen gesorteerd op pasvorm (inclusief buitenste naadsneden, die niet beschikbaar zijn op de KEEPERsport-modellen vanwege onvoldoende vraag):