Verzorging keepershandschoenen

De juiste keepershandschoenverzorging is essentieel voor je perfecte grip. Als keeper is er niets beter en mooier dan de perfecte grip van je handschoen. Hier vindt u onze deskundige tips om het maximale uit uw keepershandschoenen te halen en ook na herhaald gebruik voor een ideale grip te zorgen!

Stap # 2 - grondig uitwassen

Latex is een bijzonder kwetsbaar materiaal. Om uw optimale gripeigenschappen te bereiken, gebruikt u de Glove Cleaner voordat u deze voor het eerst gebruikt en spuit u uw keepershandschoen 4-5 keer ermee in. Wrijf de handschoenreiniger over het gehele zelfklevende foam en spoel de handschoen vervolgens af met lauw water. Nadat je hem hebt uitgeknepen, is je keepershandschoen klaar voor de volgende stap voor de juiste verzorging.

Pflege 2

Stap # 3 - laat het drogen

Om al het vocht uit de keepershandschoen te krijgen gebruik je best de Dry Buddy. Het is belangrijk dat u de handschoen met uw vingertoppen ophangt, zodat het overtollige water naar beneden kan ontsnappen en zich niet in de vingertoppen verzamelt. Hang je keepershandschoen 12-24 uur aan de Dry Buddy - dan is je topmodel perfect klaar voor gebruik!

Pflege 3

Stap # 4 - vuil verwijderen

Elke keeper weet het: na intensieve trainingen of wedstrijden kan er veel vuil in de ondergrond blijven steken. Gebruik voor je vuile keepershandschoen opnieuw de Glove Cleaner en herhaal bovenstaande punten. Wrijf de Glove Cleaner na meerdere keren spuiten voorzichtig in en knijp de handschoen vervolgens goed uit. Afhankelijk van het gebruik kun je de grotere versie van KEEPERsport of de kleinere versie van Rehab keepen gebruiken. Hang de natte keepershandschoen aan de Dry Buddy om te drogen en zorg ervoor dat jouw topmodel zijn optimale grip niet verliest!

Pflege 4

Stap #5 - natte weersomstandigheden

Het horrorscenario van elke keeper: de bal glijdt door je handen in natte omstandigheden. Ook hier hebben we de perfecte oplossing voor! Gebruik de KEEPERsport Aqua Glue in de regen om de perfecte grip te hebben, zelfs in vochtige weersomstandigheden. Gebruik een vingertop van Aqua Glue en wrijf deze in de vingertoppen van je keepershandschoen. De waterafstotende Aqua Glue verbetert je grip enorm bij regen, sneeuw of ochtenddauw en heeft zelfs geen droogtijd nodig - gebruik hem gewoon en loop met een brede borst de regen in. Belangrijk: om te voorkomen dat de aqualijm in het zelfklevende foam vreet, reinig je je basis na een training of wedstrijd opnieuw met de handschoenreiniger.

Ps: klik op de foto voor meer informatie over onze Aqua Glue!

Pflege 5

Stap # 6 - draag in de basis

Zelfs met kleine gebruikssporen is je keepershandschoen nog lang niet klaar voor de prullenbak. Met de juiste zorg is je handschoen perfect voor intensieve trainingen. Gebruik een van de speciale Glove Glu producten voor een stevige grip. Hier heeft u de keuze tussen verschillende varianten. Van de MegaGrip handschoenspray tot een speciale gripstick, er is voor elk wat wils. Belangrijk: ook hier maak je de keepershandschoen na gebruik goed schoon met de Glove Cleaner. Herhaal hiervoor de bovenstaande procedure.

Pflege 4

Stap # 7 - juiste opslag

Voor een perfect onderhoud van de keepershandschoen is het niet alleen belangrijk om de handschoenen goed schoon te maken, maar ook om ze optimaal op te bergen. Bestelling is de helft van het leven! Om deze reden hebben we de KEEPERbag op grote schaal ontwikkeld en de handschoentas in het bijzonder voor de keeper en zijn behoeften. UV-licht maakt de latex stijf, poreus en broos. Dit probleem wordt voorkomen met de twee tassen en beschermt tevens tegen verdere storende invloeden!

Pflege 6

Stap #8 - regelmatig desinfecteren

Zeker in tijden van de Corona-crisis is regelmatig desinfecteren een belangrijk onderdeel van de juiste verzorging van je keepershandschoenen. U kunt het beste een desinfecterende spray gebruiken en uw topmodel daar regelmatig mee besproeien. Als je al deze stappen nauwgezet volgt, staat niets een langdurige grip in de weg!

Pflege 8