Verzorging keepershandschoenen

Het onderhouden van je keepershandschoenen: waar moet je aan denken?

Het onderhouden van je keeperhandschoenen is een belangrijke activiteit om de kwaliteit van de door jou gekochte keepershandschoenen te bewaken. Het onderhouden van je keepershandschoenen is eigenlijk heel eenvoudig. Keepershandschoenen onderhouden is daarnaast erg belangrijk wanneer je wilt dat je keepershandschoenen lang meegaan.

Schoonmaken

Voor het eerste gebruik moet je de foam van de handschoenen met lauwwarm water spoelen. Het eerste fabriekslaagje spoel je er zo af en je bent klaar voor de wedstrijd.

GLOVE CLEANER

De latex van de handschoenen zijn kwetsbaar en ook snel vies. Een goede verzorging is noodzakelijk om zo optimale grip te behouden. Was je handschoenen met warm water (max. 40°C) bijvoorbeeld onder de douche. Gebruik hierbij de Glove Cleaner van KEEPERsport voor een optimaal resultaat.

Hardnekkig vuil

Elke keeper weet het: na een zware trainingssessie kan vuil aan de foam blijven plakken. Als warm water en handschoenreinigers niet helpen tegen de hardnekkige vuildeeltjes, raden we een microvezeldoek aan. Deze speciaal ontworpen handdoek verwijdert vuil en beschermt de foam tegen verdere schade. Waarschuwing: was je keepershandschoenen niet in de wasmachine!

Natte handschoenen

Was uw handschoenen minimaal twee uur voor elk gebruik met warm water. Hierdoor heb je een optimale grip, zeker bij speciale aqua foam. Het is ook belangrijk dat de foam niet te nat is , anders verliest het foam zijn grip. Tip: Veel professionele keepers gebruiken de KEEPERsport Aqua Glue in extreem natte omstandigheden.

Drogen

Naast dat je de handschoenen goed moet reinigen is ook de handschoenen op de juiste manier drogen zeer belangrijk. UV-licht maakt de foam stijf en brokkelig. Veel (zon)licht is niet goed voor de foam van de handschoenen. Keeperstassen zijn goede hulpmiddelen om je handschoenen in op te bergen.

Bewaren

UV-licht maakt de foam stijf, poreus en broos. We raden je daarom aan om je handschoenen te beschermen tegen (zon) licht! Keeperstassen bieden gerichte bescherming tegen deze storende invloeden. Ze zijn de perfecte oplossing voor een correcte verzorging.

Foam

Hoe zachter en fijner het foam van uw handschoen, hoe beter de gripeigenschappen, maar hoe hoger het natuurlijke effect van slijtage. Zelfs als je keepershandschoenen na een paar wedstrijden kleine sporen van slijtage vertonen, kun je ze zonder problemen gebruiken tijdens de training.

Verhoog de grip

Onze eigen GRIPrebuilder zorgt voor een geweldige grip, zeker bij handschoenen die al gebruikt zijn! Dit topproduct zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je handschoenen en altijd een optimale grip blijft houden.