ERROR: Content Element with uid "74310" and type "ksmatrix_imagelist" has no rendering definition!

Frank Weigl is sinds 2002 verantwoordelijk voor de productie van de Adidas keepershandschoenen. In mei 2017 bezocht Frank onze KEEPERbase en spraken we met hem.
 
KEEPERsport  Hallo Frank, wat maakt Adidas nu zo’n sterk merk en in ons geval, waarom zijn de Adidas handschoenen zo geliefd?

>> Frank Weigl Adidas is niet alleen voor de profs maar ook voor alle amateurkeepers het meest aansprekende merk, in mijn ogen althans. Ons belangrijkste doel is om elke sporter beter te maken door middel van onze producten en dat ze altijd voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De Doelman spel is veranderd in de afgelopen jaren aanzienlijk meer voor speelsheid terug en we willen dit feit een bijdrage leveren met onze apparatuur boekhoudkundige koers. Het spel van de keeper is de afgelopen jaren sterk veranderd en daar willen we ook op inspelen met onze handschoenen. Ons doel is dat de handschoenen echt 1 zijn met de doelman en dat kan alleen als de handschoen perfect zit. Dit in combinatie met een stijlvol design moet ervoor zorgen dat elke keeper zich op zijn gemak voelt om zo optimaal te kunnen presteren.

KEEPERsport Adidas is de laatste jaren zeer innovatief betreft de keepershandschoenen en daarmee ook zeer succesvol. Wat is het geheim achter dit langdurige succes?

>> Frank Weigl We zijn altijd op zoek naar vernieuwingen zonder dat we daarbij overbodige technieken willen toevoegen aan de handschoenen, vernieuwingen moeten altijd voordelig zijn voor de keeper. Het belangrijkste blijft de functionaliteit. Vanaf het moment dat we een nieuw idee krijgen t/m de productie van de handschoenen gaat een tijdsbestek van 2.5 jaar overheen. In deze tussentijd testen we alles uitvoerig zodat we zeker weten dat we een tophandschoen ontwikkelen, niet alleen voor de profkeeper maar ook voor de amateurs. In ons “Markers Lab” op ons hoofdkantoor van Adidas hebben onze productontwikkelaars en designers optimale mogelijkheden om alles optimaal te testen. Ook de feedback van de doelmannen die we krijgen is van wezenlijk belang en nemen we mee in het proces. In onze eigen “workshop” leggen we vervolgens de laatste hand aan de handschoenen, de zogenaamde finishing touch om zo tot een perfect product te komen.

KEEPERsport  Kunnen de profkeepers, wanneer ze een plotselinge blessure aan hand/vinger krijgen, ook op zeer korte termijn een aangepaste handschoen krijgen?

>> Frank Weigl Dat is natuurlijk mogelijk en ook al enkele malen voorgekomen. Onze mensen zijn innovatief en hebben altijd een goede oplossing. Deze service is natuurlijk een groot voordeel en een belangrijk punt waarom veel topkeepers op ons merk vertrouwen

KEEPERsport  Met de in 2017 ontwikkelde “ACE Trans Pro Dust Storm” kwam Adidas wederom met een nieuw en verbeterde handschoen waar ook vele profs op vertrouwen. Wat biedt dit model aan verbeteringen t.o.v. de vorige modellen?

>> Frank Weigl Dit model is niet alleen een simpele Facelift maar een complete technische doorontwikkeling. Het belangrijkste thema blijft: functionaliteit. Essentiele punten die we meenemen zijn Grip, Anti Abrasion en Punching. De handschoen is anders gestyled dan voorheen, nog flexibeler dan voorheen en de functionaliteit is alleen maar toegenomen.

KEEPERsport En betreft de foam?

>> Frank Weigl Ook de foam is verbeterd. De demping van de handschoenen is doorontwikkeld, alle keepers waren laaiend enthousiast. De verlengde foam bij de pols is nieuw evenals de functionele “Strech Strap” in combinatie met de polsbandage. Dit alles zorgt ervoor dat de handschoen om je hand zit gegoten en je direct de handen op de juiste manier hebt staan voor het vangen van de bal. De nieuwe bandage zorgt er ook voor dat je bij regen geen vuil in je handschoenen krijgt en de handschoen niet gaat verschuiven of losser gaat zitten, ook mede dankzij het nieuwe en comfortabele “Mechano” materiaal.

KEEPERsport Jullie tophandschoenen zitten als gegoten om de handen..

>> Frank Weigl Al onze tests hebben aangetoond dat de polsbandages bij veel doelmannen problemen gaven. Of we nu Neoprene of de klassieke elastische bandage gebruikten. We hebben nu gekozen voor een naadloze bandage en dit zorgt ervoor dat elke doelman, brede of smalle pols de handschoen eenvoudig kan aantrekken en zo kan verstellen naar zijn eigen wensen.

KEEPERsport  Wat zijn de ideeën van Adidas voor bijvoorbeeld de Fingersave handschoenen? Kunnen we hier nieuwe ontwikkelingen voor verwachten?

>> Frank Weigl  Fingersave is voor ons altijd een thema, we kwamen zelf met de eerste Fingersave handschoen. Ook hier zullen we ons blijven ontwikkelen zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Doel is om ook hier een zeer flexibele handschoen te produceren zonder dat de optimale bescherming van Fingersave zal afnemen.

KEEPERsport Hoe moeten we ons de samenwerking tussen Adidas en de profkeepers voorstellen?

>> Frank Weigl 1 van onze meest succesvolle en bekendste doelmannen is natuurlijk Manuel Neuer. Met hem hebben we zeer veel contact. Ook met onze andere keepers heb ik veel contact om onze ideeën en filosofie over te brengen. Het is vaak niet eenvoudig om een doelman te laten veranderen van handschoenen. Toch raken vrijwel alle doelmannen overtuigd. Wanneer bijvoorbeeld Chris Froome de Tour de France zou fietsen op de fiets van Eddy Merckx zouden de Tour waarschijnlijk een week langer duren. Ons team staat daarom constant in contact met de keepers. Een zeer interessante partner daarin is ook Kevin Trapp, doelman van Paris Saint Germain. Hij is zeer intensief bezig met zijn keepershandschoenen en geeft ons veel input. Ook oud-doelmannen zoals Uwe Gospodarek is hierin een belangrijke pion voor ons.

KEEPERsport  Hebben de profkeepers ook nog vaak speciale verzoeken voor de keepershandschoenen?

>> Frank Weigl Uiteraard willigen wij de speciale wensen van onze keepers altijd in. We zien wel dat deze aanvragen minder en minder worden omdat de producten die we standaard aanbieden in alle opzichten zijn doorontwikkeld, we nemen de keepers mee in het productieproces. Ons doel is dat vrijwel al onze profkeepers spelen met de keepershandschoenen die voor iedereen te koop zijn en we merken dat dit steeds meer toeneemt.

KEEPERsport Frank, hartelijk bedankt voor dit interview.