De beste saves tijdens het WK 2018

Het WK van 2018 ligt weer achter ons! Hugo Lloris (31) leidde de Fransen naar de tweede wereldtitel na 1998. Zoals altijd waren er veel "ups en downs" voor veel keepers tijdens het toernooi. We willen graag de mooiste saves blijven onthouden. Denk aan de prachtige save van Hugo Lloris (FRA) in de kwartfinale tegen Urugay op de kopbal van Martín Cáceres. Wat te denken van de vele saves van de keeper van het toernooi, Thibaut Courtois. Ook de jonge Engelse doelman Jordan Pickford liet zich duidelijk zien tijdens dit WK. Kortom: genoeg hoogtepunten!

Cijfers liegen niet - de statistieken van alle keepers

In totaal hebben we 40 keepers uit 32 landen actief gezien tijdens het WK. Hoe kan dat? Heel eenvoudig - blessures, zoals de Egyptische doelman El Shenawy, of wisselingen door matige optredens zoals na Willy Caballero's (ARG) blunder in Kroatië. Ook zagen we in totaal acht verschillende merken keepershandschoenen.

NIKE en adidas hadden de meest "ambassadeurs" naar Rusland gestuurd met elk elf keepers. NIKE had de meest minuten op het veld:

1) NIKE: 4080 minuten (34%)

2) adidas: 2970 min. (25%)

3) uhlsport 2160 min. (18%)

4) PUMA 1530 min. (13%)

Het opvallende was dat de finale in Rusland pure uhlsport-finale was! Hugo Lloris met zijn op maat gemaakte "aerored Supergrip Lloris" en Danijel Subasic met de uhlsport aerored Absolutgrip keepershandschoenen.

De "Golden Glove Award" voor de beste keeper van het toernooi kwam terecht op naam van Thibaut Courtois (BEL), een doelman van NIKE. Belgie en Courtois werden uiteindelijk derde maar veroverden vele voetbalharten dankzij het prachtige spel. Courtois hield driemaal de nul, maakte 27 saves en daarmee ook cijfermatig de beste statistieken onder alle keepers. Een gemiddelde van 3.9 saves per wedstrijd. Ter vergelijking: gemiddeld waren er 2,78 saves per wedstrijd (totaal 356).

De slechtste statistieken zijn er was David de Gea! Hij kon tijdens het toernooi slechts 1 bal redden. Dat is de slechtste statistiek sinds 1966! Terug naar Courtois: hij kon niet alleen zijn parades laten zien, hij straalde ook enorm veel vertrouwen uit met zijn hoge percentage van aangekomen passes, maar liefst 79%.

Last but not least, we kunnen ook laten zien dat keepers op het hoogste niveau moeten zijn qua fitheid! Over het algemeen liepen alle keepers samen ongeveer 531 km. Dit resulteert in een gemiddelde score per keeper van 3,99 km per wedstrijd. De meeste kilometers liep Jordan Pickford met 5.84 km/wedstrijd en een totaal van 40.9 km.

Bron: www.fifa.com

Frankrijk vs. Koratie- De twee finalisten in een vergelijking

IMG_Lloris

Hugo Lloris (FRA) 

Leeftijd: 31
Keepershandschoenen merk: uhlsport
Model: aerored Supergrip Lloris
Club: Tottenham Hotspur (ENG)
Wedstrijden: 7 
Clean-sheets: 4 
Tegendoelpunten: 6 
Saves: 13

Suba_1

Danijel Subasic (KRO)

Leeftijd: 33
Keepershandschoenen merk: uhlsport
Model: aerored Absolutgrip 
Club: AS Monaco (FRA)
Wedstrijden: 7
Clean-sheets: 2 
Tegendoelpunten: 9
Saves: 17